Citizen Test

Co je zkouška občana?

Test občana, nazývaný také test rezidenta, určuje, zda daňový poplatník může nárokovat vyživovanou osobu podle pravidel stanovených berní službou (IRS). Nárokovanou vyživovanou osobou musí být občan USA, rezident USA, rezident Mexika nebo Kanady nebo adoptované dítě, které s daňovým poplatníkem žilo po celý rok. Není-li splněno žádné z těchto kritérií, pak dotyčnou osobu nelze nárokovat jako vyživovanou osobu. Test občana by neměl být zaměňován s testem občanství, což je test, který je poskytován přistěhovalcům žádajícím o americké občanství.

Klíčové způsoby

Jak funguje test občana

Test občana z daňového zákoníku § 152 je jedním z několika testů, které musí být splněny, aby někdo mohl být prohlášen za závislého. Ostatní jsou testy vztahu, věku, trvalého pobytu, společného návratu a podpůrné testy.

Občan USA se buď narodí v USA, nebo splňuje požadavky naturalizace, což je právní proces stanovený Kongresem. Občané USA, jejichž děti se narodily mimo Spojené státy a kteří pravidelně nepobývají v USA, mohou vyplnit Žádost o Osvědčení o občanství, aby mohli požádat o občanství pro své děti, jsou-li splněny určité podmínky. Rodič i dítě musí navíc absolvovat pohovor s imigračním úředníkem USA a dítě musí splňovat požadované podmínky v době, kdy je složena jejich přísaha věrnosti.

Mohlo by vás zajímat: Citovaná cena

Pokud jste byli občanem USA, když se vaše dítě narodilo, ale váš manžel nebyl, a vaše dítě se narodilo v cizí zemi, dítě může být občanem USA, v takovém případě si můžete vzít výjimku, a to i v případě, že dítě žije v zahraničí s rodičem nerezidentem.

Pokud jste byli občanem USA, když se vaše dítě narodilo, dítě může být občanem USA i v případě, že druhý rodič byl nerezident a dítě se narodilo v cizí zemi. V tomto případě, pokud jsou splněny ostatní testy závislosti, dítě je vaše vyživované, a můžete využít výjimku – i v případě, že dítě žije v zahraničí s nerezidentem rodiče.

Pokud jste americký občan žijící v zahraničí, který legálně adoptoval dítě, které není americký občan nebo rezident, a ostatní testy závislosti jsou splněny, dítě je považováno za vaši vyživovanou osobu. Proto můžete využít osvobození, pokud váš domov je hlavním bydlištěm dítěte a dítě je členem vaší domácnosti po celý váš daňový rok.